X

Mijn Solar Sell - Inloggen

Om in te kunnen loggen heeft u een account nodig, u kunt zich daarvoor hier registreren. Wachtwoord vergeten? Klik dan hier.

pageslider

Duurzaamheidslening iets voor u?

Solar Sell, zekerheid in kwaliteit

Woont u in de gemeente Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Aalten of Berkelland en wilt u energiebesparende maatregelen treffen aan of in uw woning? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een duurzaamheidslening.

 

Wat is een duurzaamheidslening?

Een duurzaamheidslening is een lening met een aanzienlijke korting op de rente voor de financiering van energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan:

– een zuinige verwarmingsinstallatie
– HR++ glas
– gevelisolatie
– dakisolatie
– vloerisolatie
– zonnepanelen

 

Voordeel voor u

Met energiebesparende maatregelen kunt u niet alleen besparen op uw woonlasten, u maakt er uw woning ook aangenamer en comfortabeler mee. Meer wooncomfort én een lagere energierekening dus! Bovendien kunnen energiebesparende maatregelen goed zijn voor de waarde van de woning. Verder draagt u met deze maatregelen bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

 

Gunstige voorwaarden

De duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% op de 10- of 15- jaars vaste rente van SVn. De lening wordt onderhands en als jaarannuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.

 

Aanvragen lening

De aanvraag, de financiële toets die bepaalt of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening en het verstrekken van de lening worden door SVn verzorgd. Omdat u een lening aangaat, dient u voldoende kredietwaardig te zijn. Dit wordt door SVn getoetst. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Bekijk dan de voorwaarden of raadpleeg uw financieel adviseur.

 

 

Subsidie op zonnepanelen

Op nationaal niveau kennen we momenteel alleen nog de SDE+ regeling. Dit is een regeling voor grootverbruikers ( aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère ). De regeling kent een vast budget welke over het jaar heen wordt toegekend. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het moment van inschrijven. Hoe langer u wacht, des te hoger de subsidie, echter loopt u ook de kans dat u hierbij mis grijpt.

 


Subsidie bij verwijdering asbest

Diverse provincies hebben momenteel een regeling waarbij subsidie kan worden verkregen wanneer asbest wordt verwijderd en er panelen voor in de plaats komen. Per provincie kan deze regeling afwijken. Er worden diverse voorwaarden gesteld aan de omvang van het bedrijf en de hoeveelheid asbest die minimaal verwijderd dient te worden.

 

Lokale subsidies

Diverse gemeenten hebben een stimulering voor verduurzaming van woningen. Hierbij is het soms ook mogelijk een bijdrage te verkrijgen bij de aanschaf van zonnepanelen.

 

Subsidiewijzer

Om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor u in uw gemeente kunt u via de energie-subsidiewijzer snel een overzicht inzien. Hier worden alle voor uw gemeente / plaats geldende regelingen getoond.

 

Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre heeft op 22 december 2015 een nieuwe subsidie-verordening aangenomen aangaande verduurzaming. Hier is ook een speciale subsidie opgenomen voor zonnepanelen. Hierbij kunt u een subsidie tot 500 Euro ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen. De subsidie houdt in dat u 10% van uw investering tot een maximum van 500 Euro kunt ontvangen. In de bijlage vindt u hoe e.e.a. is geregeld. Graag helpen wij u verder met het aanvragen van uw subsidie.

De subsidie gaat in op 1 januari 2016. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u zelf middels uw offerte de subsidie aanvragen bij de gemeente. Na toewijzing kunt u na indienen van de facturen de subsidie ontvangen. Dit is natuurlijk een goed moment om te kiezen voor kwaliteit zoals Sunpower of SolarWatt panelen met 25 jaar of meer product- en vermogensgarantie. ( toelichting subsidie verordening )