X

Mijn Solar Sell - Inloggen

Om in te kunnen loggen heeft u een account nodig, u kunt zich daarvoor hier registreren. Wachtwoord vergeten? Klik dan hier.

pageslider

Minister Kamp: ‘Aandeel zonne-energie in SDE+ zal steeds groter worden’

Bron Solar Magazine: 04-10-2016
In antwoord op een verzoek van de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk om de SDE+-regeling aan te passen zodat er meer pv-projecten van de grond komen, heeft minister Kamp laten weten dit niet te doen.

 

glas-glasVan Hooijdonk deed in juli het verzoek aan minister Kamp toekomen; namens de gemeente Utrecht, maar ook namens Energiecoöperatie Energie U, Industrievereniging Lage Weide, Jaarbeurs, Lomboxnet, Nuovo scholengroep, Ondernemersvereniging Leidsche Rijn, Universiteit Utrecht, Stichting Openbaar Onderwijs, Stichting
Innovatie en Promotoe De Wetering – Haarrijn, 7 Verenigingen van Eigenaren en Vereniging Sport Utrecht.

Kamp stelt in een brief aan Van Hooijdonk: ‘De SDE+ heeft als doel de uitrol van hernieuwbare energie op een kosteneffectieve wijze te stimuleren. De SDE+ bevordert concurrentie tussen technieken door met één budget te werken in plaats van deelbudgetten per technologie. Daarmee wordt het aan de markt over gelaten welke technologieën subsidie ontvangen. … Op deze manier beperken we de kosten van de energietransitie en houden we de energievoorziening betaalbaar.’

 

Kamp vervolgt in zijn brief: ‘Bij zonne-energie hebben we de afgelopen jaren enorme kostprijsreducties gezien. Deze kostenreducties hebben er aan bijgedragen dat zonne-energie een steeds aantrekkelijkere optie wordt om in te investeren. Dit is ook terug te zien in de SDE+. … De hogere SDE+ budgetten tezamen met de kostprijsreducties van verschillende technologieën maken het mogelijk om de komende jaren nog veel meer potentieel in de markt te benutten. Ik verwacht dan ook dat zonne-energie een steeds groter aandeel in de SDE+ zal hebben, zonder dat daarvoor een aanpassing in de vormgeving van de SDE+ nodig is.